Jäsenet

⚬ Marko Kettunen - laulu
⚬ Niko Oksman - kitara
⚬ Mikko Roivas - kitara
⚬ Arttu Pulliainen - basso
⚬ Markus Tuupanen - rummut

Historiaa

Lamentarium perustettiin syksyllä 2011. Marko ja Markus tutustuivat saman koulun kautta ja suunnittelivat yhteissoittoa. Toinen kitaristi Niko löytyi Markuksen aikaisemmasta projektista ja bassoa päätyi soittamaan Miika, joka tuli ukoille tutuksi koulun myötä. Vaikka kosketinsoittajaa ei heti alussa ollut, löytyi Hannu Muusikoiden.net-sivuston kautta loppusyksystä. Useampien treenien jälkeen bändi sai nimeksi Lamentarium. Koska musiikin ei aina tarvitse olla iloista, valittiin nimeksi Lamentarium, joka on latinaa ja tarkoittaa surullisuutta.

Ensimmäiset treenit pidettiin syyskuussa 2011. Aluksi soitettiin cover-biisejä, mutta oli selvää, että omien kappaleiden sävellystyö haluttiin aloittaa heti. Alussa musiikillinen tyyli ei ollut vielä selvä ja genre hahmottui vasta useamman demon jälkeen.

Ensimmäinen demo Cold Hearted äänitettiin keväällä 2012, jonka jälkeen Hannu poistui bändistä. Lamentarium-demon äänitykset oli sovittu syksylle, joten bändi jäi kesätauolle harjoittelemaan äänityksiä varten. Syksyllä äänitysten jälkeen Miika lähti pois bändistä. Näin ollen bändissä oli vain kolme jäsentä ja jatko oli epäselvää, mutta Evil Clown -demon äänitykset aloitettiin loppusyksystä 2012. Demo julkaistiin talvella 2013.

Evil Clown -kappaleen julkaisun yhteydessä aloitettiin haku kosketinsoittajasta ja basistista. Nykyinen kosketinsoittaja Tuomas löytyi helmikuussa 2013. Tuomas niin ikään tuli muille bändiläisille tutuksi saman koulun kautta. Tuomaksen mukana saapui myös Marika K:sta tuttu kitaristi/basisti Mikko, joka aloitti Lamentariumin uutena basistina.

Neljäs demo Done With Your Kind äänitettiin keväällä 2013 ennen kesätauolle jäämistä. Koska tavoitteena oli keikkailu, bändi alkoi etsiä kesän aikana uutta treenikämppää ja se löytyikin Joensuun keskustasta. Treenitilojen pienuudesta johtuen uutta treenikämppää jouduttiin jälleen etsimään. Yllätyksekseen bändi sai hankittua kesän lopussa taajaman laidalta uuden soittotilan, joka oli tarpeeksi suuri.

Syksyllä 2013 soitettiin kolme keikkaa paikallisissa ravintoloissa. Lamentarium osallistui myös Joensuun Popmuusikoiden järjestämään Hyvä Jätkät! –tapahtumaan, jossa palkintona on keikkapaikka ilosaarirockin rekkalavalle. Syksyn keikkojen jälkeen äänitettiin Fallen Star -demo, joka julkaistiin tammikuussa 2014. Miksaajan löydyttyä bändin sisältä, omakustanne-EP:n äänitykset päätettiin aloittaa keväällä 2014.

Viiden kappaleen EP äänitettiin ja julkaistiin kesäkuussa 2016. Kesän 2016 aikana Lamentarium teki kolme keikkaa, joista kaksi Joensuussa ja yksi Mikkelissä.

Tuomaksen viimeinen keikka Lamentariumin riveissä soitettiin huhtikuussa 2017. Tämän jälkeen musiikkityyli muuttui koskettimien jäätyä pois. Tyylimuutoksen jälkeen ei myöskään soitettu vanhoja kappaleita. Keikkasetillinen uusia biisejä syntyi kuitenkin nopeasti.

Kokoonpanossa tapahtui muitakin muutoksia. Marko jätti komppikitaran pois ja keskittyi laulamiseen sekä sävellystyöhön yhdessä Nikon kanssa. Mikko vaihtoi basson kitaraan ja uudeksi basistiksi tuli Arttu.

Marraskuussa 2017 tehtiin päätös lähteä äänittämään single. Kappale äänitettiin maaliskuussa ja julkaistiin toukokuun 2018 alussa.